Pom Pom

Zenés mese

Tartalom

Gombóc Artúr nagyon szomorú… Mindenki csúfolja a kilói miatt. A mértéktelen csoki evés miatt nagyon meghízott. Már alig mer végig menni az utcán, úgy fél, hogy kinevetik és megmosolyogják. Végső elkeseredésében úgy dönt, hogy – mint a többi madár – Ő is télre elköltözik Afrikába.

A bajok tovább fokozódnak, amikor Artúr fogságba kerül egy madárüzletben. Szerencsére barátai , Pom Pom a kis pamutbojt és Picur az iskolás kislány rögtön mellé állnak. Segítségül hívják Festéktüsszentő Hapci Benőt, Órarugógerincű Felpattanót és Radírpókot barátjuk megsegítéséhez és kiszabadításához.

Gombóc Artúr végül rájön arra, hogy a barátoknál, barátságnál és a szeretetnél nincs fontosabb a világon , s ha bármi baj van, Ők itt vannak és nem kell világgá menni, a csokit pedig mértékletesebben kell fogyasztani. Csukás István népszerű rajzfilmsorozatát most színpadi feldolgozásban zenével, színes díszlettel, jelmezzel és sok-sok humorral láthatja az óvodás és kisiskolás közönség és persze a nosztalgiázni kívánkozó apukák és anyukák.

Szereplők

Picur: Haraszti Elvira
Pom Pom: Tassonyi Balázs
Gombóc Artúr: Bodrogi Attila
Festéktüsszentő Hapci Benő, Kopasz: Gieler Csaba
Órarugógerincű Felpattanó: Kiss Eszter
Radírpók, Sofőr, Mozdonyvezető, Kapitány: Illés Dani

Csukás István műve alapján írta: Bor Viktor
Koreográfus: Hábel Ferenc
Díszlet: Perlaki Róbert
Jelmez: Kökényesi Györgyi
Rendező: Kökényessy Ági